Moeder Aarde Astrologie Bomenhoroscoop

en Keltische Bomen Horoscoop

 
Speciale Bomen Gallery van Bomenfoto's Verhalen over Bomen Bomen in het Bos van Zeddam Unieke Momenten met Bomen Belevenissen Keltische en Indianen Horoscoop over Stichting Bomen over Leven Bomen Gastenboek Een dankwoord....
     

 

 
 

 

Indiaanse Horoscoop

Bron: the medicine wheel van Sun Bear and Wabun.

 Wat hieronder staat is slechts een slap afgietsel van het boek. Daarom wordt dan ook sterk aangeraden -wanneer U belangstelling heeft- dit boek aan te schaffen en Uw horoscoop sterk te beleven zoals in het boek beschreven staat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22 december t/m 19 januari

Dier Sneeuwgans 

Plant: Berk

Wanneer U geboren ben in deze tijd heeft U, net als de boom, een bepaalde statigheid/aantrekkingskracht om U heen. U gaat met waardigheid met de tijd om en begroet het nieuwe (toekomst) en respecteert het oude (verleden tijd). Tradities zeggen veel. U beziet de dingen helder. 

 

20 januari t/m 18 februari

Dier Otter

Plant: Ratelpopulier

Van de ratelpopulier kunt U leren om boodschappen dat via een zachte en harmonieuze weg (zoals de bladeren die hun eigen lied hebben) te interpreteren en weer door te geven. U bent erg gevoelig en gedwee waardoor U de energie en de kwaliteit niet altijd even goed benut.  

 

 

19 februari t/m 20 maart

Dier Poema

Plant: Weegbree

De weegbree is een goed heler. Het verzacht pijn en helpt tegen gif. Leer van deze plant dat U goed geworteld dient te zijn voordat U naar de lucht reikt. U hebt een groot, innerlijk leven die U voor Uzelf houdt. 

 

 

21 maart t/m 19 april

Dier: Rode Havik

Plant: Paardenbloem

Uw energieveld is groot en U pakt veel aan. Sommige mensen begrijpen dat niet. U bent eerlijk en vaak ziet u de dingen zoals ze zijn. Geel is uw kleur en dat geeft u stimulans bij het denken. Wanneer u goed met uw energie kan omgaan kunt u uitgroeien tot leiders. U kunt anderen goed stimuleren. 

 

 

20 april t/m 20 mei

Dier Bever

Plant: Blue Camas (Mijn vertaling is de Wilde blauwe lelie)

Dit is een vrij onbekende plant, een wilde Lelie die een schitterende kleur blauw heeft. De bladeren zijn als grassprieten. Begin mei begint het te bloeien. Deze plant is rijk aan suiker en het is een schitterende plant om te zien. Geluk en vrede zijn erg belangrijk voor u. U wilt graag geestelijk blijven groeien. Een goede gronding is erg belangrijk omdat dit de basis is. U laat uzelf liever door daden dan door woorden zien.

 

 

21 mei t/m 20 juni

Dier: Hert

Plant: Yarrow (Duizendblad)

Duizendblad komt men overal tegen. Het is een plant dat helpt tegen maag en darm problemen. Duizendblad zorgt ook voor het reinigen van bloed en geeft u kracht. Praten is uw kracht. U bezit de charme om anderen daarmee meer van henzelf te laten zien. De dingen ziet u vaak helder. Ook bent u in staat om vele dingen tegelijk te doen.

 

21 juni t/m 22 juli

Dier: Specht

Plant: Wilde Roos

Een natuurlijke, charmante aura hangt om u heen. U bent erg gevoelig voor dingen van buitenaf en het is soms moeilijk om dan niet uit uw balans te raken. Een beslissing maken vindt u niet echt moeilijk en meestal blijft u bij u reeds gemaakte keuze. 

 

 

 

21 juni t/m 22 juli

Dier: Specht

Plant: Wilde Roos

Een natuurlijke, charmante aura hangt om u heen. U bent erg gevoelig voor dingen van buitenaf en het is soms moeilijk om dan niet uit uw balans te raken. Een beslissing maken vindt u niet echt moeilijk en meestal blijft u bij u reeds gemaakte keuze. 

 

 

 

 23 juli t/m 22 augustus

Dier: Steur

Plant: Framboos

Anderen hebben u graag om zich heen. U bent erg gevoelig en U trekt vaak andere gevoelens naar u toe. Dit kan erg zwaar zijn en U heeft dan de neiging uw pijn te verbergen achter een onafhankelijke uiterlijk. In tijd van nood weet u zich uitstekend te redden.

 

 23 augustus t/m 22 september

Dier Bruine Beer

Plant: Viooltje

U heeft de bekwaamheid om dingen sterk te voelen en meestal kiest U de weg van helpen wanneer U dat kan dan door hierover te praten. U doorziet leugens en wanneer iemand de leugens vaak gebruikt kunt u behoorlijk kwaad worden. Van nature bent u opgewekt en nieuwsgierig naar de wereld. Al vraagt u ook tijd voor beziening voor uzelf.

 

 

23 september t/m 23 oktober

Dier: Raaf

Plant: Koningskaars

Net als deze plant die vele werkingen kent heeft de Raaf vele talenten en mogelijkheden. U bent intelligent, weet de ander op waarde te schatten en U laat het die persoon die waarde ook voelen. U voelt zich het fijnst als U in uw eigen kring van mensen bent. 

 

 

24 oktober t/m 21 november

Dier: Slang

Plant: Distel

De distel is diep geworteld in Moeder Aarde, een eigenschap dat U nodig heeft. Graag wilt U de wereld helpen. Over het algemeen kunt U uitstekend ruiken en zien. Liefde en seks staat hoog genoteerd in het leven bij U. Het liefst ondergaat U liefde in al zijn aspecten. 

 

 

22 november t/m 21 december

Dier: Eland

Plant: Zwarte Spar

U bent zacht en sterk tegelijk. Uw gevoel voor recht is groot. Sommigen die onder de Zwarte Spar vallen willen graag een leraar, een leider zijn. Uw innerlijke kracht is groot. Wanneer U tot iets besloten heeft is het zeer moeilijk voor een ander om U daar vanaf te brengen.

 

 

Appelboom LIEFDE

23 december t/m 1 januari en 25 juni t/m 4 juli

Net als de Appelboom heeft u veel te bieden. U deelt en helpt graag. U vindt altijd een uitweg. U leeft liever dag voor dag. U bent rijk aan tolerantie.

Spar GEHEIMZINNIG

2 t/m 11 januari en 5 t/m 14 juli

U geeft uzelf niet zomaar bloot en houdt zich liever op de achtergrond. Toch wilt u er graag bijhoren maar er zijn genoeg momenten dat u alleen wil zijn. Een Spar heeft een kwetsbaar en een gesloten karakter.

Iep EIGENZINNIG

12 t/m 24 januari en 15 t/m 25 juli

U bent een opvallende verschijning die vaak in belangstelling staat. U stelt hoge eisen aan uzelf en uw omgeving. Door uw humor en uw scherpe geest bent u altijd origineel en kiest altijd uw eigen weg. Mensen durven u in vertrouwen te nemen. 

Eik DOORZETTINGSVERMOGEN

21 maart: lente

De Eik kent een grote kracht. U bent zelfverzekerd, moedig en uit tegenstand put u moed en kracht. Eiken zijn tolerant en onafhankelijk. U laat zich leiden door uw intu´tie. U bent een doener!

Cipres TROUW

25 januari t/m 3 februari en 26 juli t/m 4 augustus

U houdt zich graag bezig met spirituele zaken. Ook kunt u goed relativeren en bent u optimistisch. Uw leven is in balans omdat u weet wat u wilt. Met weinig bent u al gelukkig.

Populier STABILITEIT

4t/m 8 februari 1 t/m 14 mei en 5 t/m 13 augustus

De Populier groeit al snel uit tot een grote boom. Misschien heeft u daarom het gevoel dat de tijd door uw leven glipt. Een groot aanpassingsvermogen, kunstzinnig en filosofische instelling horen ook bij de Populier. U probeert structuur in uw leven te brengen. U kunt beslissingen nemen maar deze verantwoordelijkheid legt u liever bij een ander neer.

Ceder OPTIMIST

9 t/m 18 februari en 14 t/m 23 augustus

U geeft niet zoveel om luxe al kunt u er wel van genieten. U gelooft in uzelf en daardoor overwint u tegenslagen en blijft u trouw aan uzelf. U past zich gemakkelijk aan. Verder bent u optimistisch en heeft veel energie.

Den MOED

19 t/m 29 februari en 24 augustus t/m 2 september

De Den is een sterke boom en weet dat hij mensen iets te bieden heeft. Door uw uitstraling nemen mensen u snel in vertrouwen. U kunt goed organiseren en zoekt moedig en onbevangen uw weg. 

Berk CREATIVITEIT 

24 juni: zomer

U bent aantrekkelijk en sympathiek. Houdt van de natuur. U kent veel fantasie. Hoge intelligentie. Wanneer u zich goed voelt bruist u van de creativiteit en een aura van rust en geluk hangt dan om uw heen.

Wilg GEVOELIG

1 t/m 10 maart en 3 t/m 12 september

Er zitten twee kanten aan een Wilg. De ene kant is gevoelig en een dromer en aan de andere kant voelt u onrust, bent u wisselvallig. U houdt van reizen en uitgaan al is uw familie en vrienden ook erg belangrijk voor u. U zoekt de eerlijkheid op.

Linde HARMONIE 

11 t/m 20 maart en 13 t/m 22 september

Hoe ouder u wordt des te meer waardering ontvangt u. U neemt het leven zoals het is. Een Linde heeft een zacht karakter en gaat ruzies liever uit de weg. U bent intelligent, fijn in de omgang maar u wilt soms wel veel.

Hazelaar CHARME

22 t/m 31 maart en 24 september t/m 3 oktober

Hazelaars zijn bescheiden en begripvol Ze hebben invloed in hun omgeving, ondanks de meestal onopvallende verschijning al heeft u soms de neiging de situatie naar uw hand te zetten. U bent charmant. U bezit een goede intu´tie en een scherp oordeel.

Lijsterbes FIJNGEVOELIG

1 t/m 10 april en 4 t/m 13 oktober

U bent een vrolijk persoon en bezit een goede smaak, en fijngevoeligheid. U zoekt eerlijkheid in vriendschappen. Uw houding is positief en betrokken. Een kunstzinnig beroep trekt u het meest. 

Esdoorn ORIGINEEL

11 t/m 20 april en 14 t/m 23 oktober

U bent rijk aan originaliteit en fantasie al heeft u een schuchtere en terughoudende kant U staat graag in de belangstelling en u zoekt nieuwe ervaringen op. 

Olijfboom WIJSHEID

23 september: herfst

De Olijf houdt van de zon. U interesseert zich voor een ander maar u bent tevens discreet. U kent een rustig karakter en uw rechtsgevoel en inlevingsvermogen is groot. U geeft de ander de vrijheid die u ook graag wilt.

Notenboom HARTSTOCHT

21 t/m 30 april en 24 oktober t/m 11 november

U bent een volhouder en mensen bewonderen u daarom. U gunt zich weinig tijd tot uitrusten. U heeft een grote vakmanschap en u heft een natuurlijk overwicht op andere mensen waardoor u soms uw zin kunt doordrijven. 

Tamme Kastanje EERLIJKHEID

15 t/m 24 mei en 12 t/m 21 november

U bezit eerlijkheid, bent geinteresseerd en levendigheid. Uw rechtvaardigheidsgevoel is sterk. Men heeft meestal tijd nodig om u te leren kennen en waarderen. 

Es EERZUCHTIG 

24 mei t/m 3 juni en 22 november t/m 1 december

U heeft een sterke persoonlijkheid waardoor u zich niet veel van kritiek aantrekt. De Es is trouw en voorzichtig en eerzuchtig. U denkt vaak eerst aan uzelf voordat u een ander helpt. U bent optimistisch levendig en impulsief.

Haagbeuk VREDELIEVEND

4 t/m 13 juni en 2 t?m 11 december

Een Haagbeuk is gedisciplineerd en beheerst al sluimeren die verborgen veel wensen. U zoekt een romantische partner vol warmte. U geeft iedereen gelijke kansen en u kunt goed tegenstellingen overbruggen.

Vijgenboom SENTIMENTALITEIT

14 t/, 23 juni en 12 t/m 21 december

Door uw voorbereiding neemt u een voorsprong op (uw/de) toekomst. U bent onafhankelijk, eigenzinnig en kent een dynamisch leven. Soms dient u gas terug te nemen. U zoekt evenwicht tussen gevoel en verstand. Wanneer vriendschap eenmaal geboren is blijft het bestaan. Uw  rechtvaardigheidsgevoel is groot.

Beuk KRACHT

22 december: winter

Net als de Beuk bent u mooi en goed georganiseerd. In uw leven neemt u vaak de leiding. Doordat u alle kanten goed bekijkt en afweegt sluit u risico's uit. U bent verstandig en kan goed met geld omgaan.