Speciale Bomen Gallery van Bomenfoto's Verhalen over Bomen Bomen in het Bos van Zeddam Unieke Momenten met Bomen Belevenissen Keltische en Indianen Horoscoop over Stichting Bomen over Leven Bomen Gastenboek Een dankwoord....
Bomen Links
opent in een nieuw vensterhttps://www.lfi.ch/index-en.php \ http://www.bomeninfo.nl/ http://www.stemderbomen.nl/
https://oldtrees.hosting.nyu.edu/ http://www.cubra.nl/bomen/welcome.htm http://www.sonic.net/bristlecone/ http://www.marcelkoggel.nl/
https://www.arbres.org//http://www.monumentaltrees.com/
https://www.bomenstichting.nl/ https://www.monumentaltrees.com/nl/records/ https://www.deboomvanhetjaar.nl/
http://www.belgiumview.com/tl1main/ https://maps.amsterdam.nl/bomen
https://www.allesopeenrij.nl/kennis/natuur/de-10-oudste-bomen-van-nederland/
https://dennisrijnvis.nl/wat-is-de-oudste-boom-van-nederland/ http://www.rmtrr.org/oldlist.htm
https://bostochten.nl/ https://www.baumkunde.de/ https://www.ancient-yew.org/April 2024: Na mijn bezoek aan de oude Linde in Achterberg dook ik eens in de hele oude foto's. Een reis terug in de tijd:
De oude Iep in Ruimzicht Doetinchem, zie  70

en de Mullerstraat He, toen stonden er palen om de eik heen
Maar deze kan ik me niet meer herinneren. De acacia die voor de brevinkschool aan de IJsselkade heeft gestaan.. Ik denk dat ie weg moest omdat het een sta in de weg werd en ach de boom was toch ten dode opgeschreven.  
Ik voor de oude Linde in SambeekEen andere linde in Mook. Die heeft maar 1 foto gekregen. Vond hem niet zo indrukwekkend

De Goudes Oud Zevenaar

Groessen.

De Kroezeboom Ruurlo. Ik heb veel bezocht met mijn kever

En hier begon het de oude linde van Achterberg, bezocht opnieuw op 21 april 2024
Ik trof een heel andere linde aan
.

 
Doetinchem. Aan de JF Kennedy laan stond een mooie beuk (en aan de overkant een Amerikaanse Eik) Helaas is de beuk gekapt en de Eik gekabelaard.


Gelukkig was ik niet de enige die het erg jammer vond.
Het was wel een schok dat het deze beuk was want ik had het idee dat het niet zo erg was. Ik was te laat
 


 lang geleden  Het duurde jaren voordat ik het "bomenmannetje"had gevonden in Arnhem. Inmiddels enorm gegroeid. 2021  

Eindelijk de grote en prachtige mammoetboom bezocht van Ellecom. Ik was blij dat ik hem nog kon vinden.En gelukkig nog altijd aanwezig; imposant en geweldig. Levensgoud.

 

Het lijkt me heel apart om een monumentale boom in je tuin te hebben, Dit is zo in Ruurlo en dit is ook in de Steeg. Een taxus. Hoe geweldig is dat.

een bomenschors moment

Op 18 juni 2013, een stralende dinsdag waar het heerlijk tropisch weer werd ging ik voor één boom meer dan 2 uur rijden, Duitsland in. Borlinghausen in Willebadessen. Al een tijdje was de oude eik in mijn gedachten, ooit bezocht ongeveer 14 jaar geleden. Uiteindelijk besloot ik te gaan. Meer dan twee uur rijden om maar even bij de boom te zijn en dan weer terug. Soms moet je gewoon.

Oh wauw wat een boom. De zon scheen en het was zo warm en de zomer was daar zo aanwezig. Ik rook de zomer, de bloemen en de zon. Ik be leefde daar de zomer in alle facetten. De Eik was zo vriendelijk. Zo geweldig. De eik gaf me zo'n geweldige boost. Dagen later voelde ik dat gevoel nog. Wow, wat een speciaal bomenmoment. Het was echt zo gaaf...

Wat zou ik graag willen dat ik niet zo veraf woonde van deze eik want hij is echt

 fantastisch. Hoe graag had ik vaak bij de eik van Borlinghausen gezeten om zomaar te dromen of te schrijven  of de zomer beleven. Een super Boom Moment!

.

 

Voor jaren was mijn kever mijn transportmiddel overal naar toe. Naar vrienden en op vakantie, dieren ophalen vanuit asiels maar natuurlijk ook de bomentoertjes.Op verschillende foto's zie je de oranje kever vaak op de achtergrond staan.

Inmiddels is de kever er niet meer en ik mis de auto ontzettend. Tuurlijk ging ik later met andere, vaak jongere voertuigen maar mijn kever Heartbeat was erg speciaal. Het was mijn Voertuig - naar - BomenMomenten!

   

 

De acacia bij Doorwerth was één der eerste bomen die ik bewust op de foto zette, toen nog een oud fototoestelletje met een fotorolletje. Het duurde minimaal een week voordat je het resultaat kon zien.

Het boek Monumentale bomen in Nederland van Gerrit de Graaf heb ik toen aangeschaft en ging mee met mijn bomenreizen. Inmiddels zie je gebruiksschade op het boek, inmiddels zonder kaft. Met wegenkaarten vond ik veel bomen en je ziet hier op mijn homepage verschillende bomen.

Met de tomtom en internet en digitale fotografie is het nog makkelijker geworden om van bomen te genieten...

 d21 Mei 2017.
Voor de vierde keer naar D21. De Hunebedboom. Wat een speciale boom.
Het was koud onder de beuk. Ik was gekleed op de zomerdag maar ik rilde van de kou. Gezeten op de koude steen keek ik omhoog en zag de bladeren van de beuk. Ik voelde me verbonden met deze unieke reus en dacht aan mijn wens om hier eens met zonsopgang of ondergang een keer met mijn harp te spelen. Dat wordt nog heel speciaal, een gouden muziek moment vol magie.
 

 

Soms -wanneer je het minst verwacht- kom je een gigantisch mooi natuurlijk monument tegen.

Hier is duidelijk te zien hoe zwaar die storm in januari 2018 was.
Deze boom is echt letterlijk geknakt. Maar hoe mooi is een boom van binnen!

Deze foto's benaderen het niet eens.
De kleuren zijn zo levendig goud en mooi en bruin.

Ik stond even stil hoe mooi deze boom was en is en is geweest.